Strohoed: antwoord op de meest gestelde vragen!

4 veelgestelde vragen over strohoeden

De strohoed is een accessoire dat nooit uit de mode raakt en wordt steeds gebruikelijker bij het samenstellen van dagelijkse looks. In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen over hoe je voor je strohoed moet zorgen, hoe je hem moet schoonmaken, of hij UV-bescherming heeft en hoe je het beste model voor jou kiest. Bekijken!

Heeft de strohoed UV-bescherming?

Veel mensen hebben deze twijfel. En het antwoord is JA, alle UV.LINE strohoeden hebben maximaal 50+ bescherming tegen UV-stralen. De beschermende behandeling wordt rechtstreeks op het rietje aangebracht, zodat je je hoed zonder zorgen kunt dragen!

Welk model kiezen?

Naast kiezen wat jij het mooiste vindt, zijn er nog andere zaken waar rekening mee gehouden kan worden. Als je je vooral zorgen maakt over de bescherming van het gezicht, is de Jurerê hoed met zonbescherming een 9 cm brede rand en een basismodel voor elke gelegenheid. De Giovana hoed met zonwering heeft ook een brede rand, maar dan met de extra charme van het leren bandje! En als je op zoek bent naar iets klassiekers, dan volgt de Shanghai-hoed met zonbescherming de lijn "Panama", een essentieel accessoire voor mannen en vrouwen. Geen manier om fout te gaan!

Hoe maak je je strohoed schoon?

De strohoed mag niet nat worden, dit beschadigt de rand en kroon! Daarom raden we aan om het af te vegen met een zachte doek die is bevochtigd met water en milde zeep. Als de hoed zweet of nat wordt tijdens het gebruik, draai hem dan omhoog om de verdamping te vergemakkelijken. Het is erg belangrijk om het ook in de schaduw te drogen! 😉

Hoe neem je het mee in een koffer?

Tot slot, hoe neem je het mee op reis zonder het te beschadigen? Onze zeer waardevolle tip is: plaats de hoed met de voorkant naar beneden in de koffer en vul hem rond en in de beker met kleding! Zo neemt het niet te veel ruimte in en kreukt het ook niet!